DOKUMENT U POSJEDU NACIONALA dokazuje da je iz izvještaja agenata SIS-a državni vrh točno znao što se događa na terenu tijekom Oluje te je na temelju tih izvještaja mogao reagirati tako da spriječi i procesuira počinitelje koji većinom nisu bili pripadnici hrvatskih elitnih postrojbi

Nacional je ovih dana došao u posjed jednog izuzetno zanimljivog i važnog, dosad potpuno tajnog skupnog službenog materijala koji vrlo plastično i precizno opisuje što se događalo 1995. na prostorima oslobođenima tijekom Oluje nakon što su njima prošle postrojbe Hrvatske vojske. U tom dokumentu zabilježeni su brojni slučajevi kriminalnog ponašanja pojedinaca i raznih grupa, precizno je konstatirana situacija u raznim dijelovima tog prostora i evidentirani su u brojnim slučajevima i počinitelji kriminalnih djela.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKODARKO MARETIĆ/MORH I PIXSELL
Podijeli objavu
Prethodni članakSRETNIK Kamiondžija zakočio pred provalijom koja je progutala 35 života
Sljedeći članakPORUKE SUIGRAČA “Mandžo, ratniče, odmori se, zaslužio si”
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.