SIRIJA Poginulo 28 prorežimskih boraca

hina

Najmanje je 28 boraca sirijskog režima poginulo u “snažnim eksplozijama” u petak na vojnom aerodromu u pokrajini Hami, u središtu Sirije, objavio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

“Broj žrtava mogao bi rasti jer je više desetaka ranjenih, među kojima su neki kritično”, rekao je za AFP ravnatelj SOHR-a Rami Abdel Rahman.

SOHR je u petak objavio da je u eksplozijama 11 mrtvih.

Abdel Rahman je istaknuo da među poginulima možda ima i boraca libanonskog Hezbollaha i iranskih boraca, dviju zemalja regionalnih saveznica režima Bašara al Asada, koji su bili u toj bazi.

No centar za zajedničke operacije regionalnih snaga saveznica režima odbio je tu mogućnost rekavši u priopćenju koje prenosi vojno glasilo Hezbollaha da ondje “nisu imale nijednog vojnog instruktora” ni “vojnika iz Irana ili drugih zemalja”.

U petak su se u skladištima oružja i goriva na tom aerodromu dogodile “snažne eksplozije”, objavio je SOHR koji kao uzrok spominje moguć “tehnički kvar”.

I službena agencija Sana je izvijestila o “eksplozijama koje su se čule u okolici aerodroma u Hami”, ne navodeći njihov uzrok.

Izrael je posljednjih tjedana izveo brojne zračne udare na vojne baze sirijskog režima, ali i na ciljeve za koje tvrdi da su iranski, jer je Teheran glavni saveznik Damaska.

Izrael koji je službeno u ratu s Damaskom, neprestano ističe da neće dopustiti da ga Teheran napada iz Sirije.

Komentiraj