SIRIJA Pobunjenička koalicija zauzela dio baze u Aleppu

EPA/SANA

Koalicija sirijskih pobunjeničkih skupina objavila je da je ušla u bazu u strateškom gradu Aleppu kako bi pokušala završiti vladinu opsadu, prenosi BBC. Sirijski opservatorij za ljudska prava dodao je kako je dio baze zauzet. S druge strane, sirijska vojska navodi kako su odbili napad pobunjenika, nanoseći im velike štete.

Pobunjenička koalicija objavila je da je uspjela zauzeti dijelove baze u Aleppu. Sirijski državni mediji navode kako je napad zaustavljen, a veliki broj pobunjeničkih boraca ubijen. Sirijska vojska se bori protiv pobunjenika uz pomoć ruskih zračnih napada.

Oko 250 tisuća civila žive pod opsadom od srpnja. U petak su Ujedinjeni narodi objavili kako su po prvi puta u nekoliko tjedana uspjeli dostaviti humanitarnu pomoć tisućama izbjeglica na granici s Jordanom. Dostavljena je hrana i higijenske potrepštine za mjesec dana. Više od 75 tisuća ljudi zapelo je na granici s Jordanom još u lipnju, nakon što je Jordan zatvorio svoje granice nakon smrtonosnog napada Islamske države.

Komentiraj