Najmanje 18 osoba poginulo je u nizu bombaških napada u Siriji, objavili su državni mediji. Četiri eksplozije odjeknule su u gradovima Tartousu, Homsu i izvan Damaska, koji su svi pod kontrolom vladinih snaga, a peta se eksplozija dogodila u gradu Hasaki, pod kontrolom Kurda.

Još uvijek nije poznato jesu li eksplozije povezane i koordinirane, kao ni tko stoji iza njih. Sirijski opservatorij za ljudska prava objavio je kako je broj poginulih 24.

U Tatousu je poginulo najmanje 11 ljudi, a više od 45 je ranjeno. Eksplozija se dogodila na mostu u blizini ulaza u grad. Sirijska televizija objavila je da je prva eksplozija uzrokovana autobombom, a drugu je uzrokovao bombaš samoubojica, koji je detonirao eksploziv kada su spasilačke ekipe stigle na mjesto prve eksplozije.

Sana je objavila kako je autobomba eksplodirala na ulazu u četvrt Bab Tadmur u Homsu, i to na kod vojne kontrolne točke, pri čemu je smrtno stradalo dvoje ljudi, a ozlijeđeno još četiri. U Hasaki je eksplodirao motocikl, pri čemu su smrtno stradala tri pripadnika kurdskij sigurnosnih snaga i dva civila. U eksploziji izvan Damaska poginula je jedna osoba, prema informacijama državne agencije Sane, dok Opservatorij navodi da je poginulo troje ljudi.

Komentiraj