EPA/ANDREAS GEBERT

SIR ALEX FERGUSON Mislim da će se Klopp odlično snaći u Liverpoolu, ali zabrinut sam zbog Uniteda

Legendarni trener Manchester Uniteda Sir Alex Fergson vjeruje kako će novi Liverpoolov trener Jürgen Klopp biti uspješan, ali i priznajući kako je zabrinut zbog potencijalnog utjecaja karizmatičnog Nijemca.

Klopp je jučer predstavljen na Anfieldu kao novi trener ‘Redsa’, a na klupi je naslijedio Brendana Rodgersa. Na prvoj konferenciji za novinare Klopp je poručio kako u sljedeće četiri godine Liverpool može biti prvak Engleske. “Dobar je to posao Liverpoola, a Kloppu se divim”, rekao je Ferguson u razgovoru za ESPNFC. “Dobro sam upoznao Jürgena tijekom sastanaka trenera u Ženevi”.

Dodao je kako Nijemac ima snažnu osobnost, jak je, tvrdoglav i odlučan. “Njegovi nastupi i karijera u Dortmundu zvjezdani je uspon na vrh. Mislim da će se odlično snaći u Liverpoolu. Ipak, malo sam zabronut zbog Manchester Uniteda, jer je to ipak Liverpool i sve vam ovo nevoljko govorim, ali svejedno – Klopp će biti odličan za Liverpool”, kaže Ferguson.

Što se tiče Kloppovog zatheva da on bude prvi i zadnji koji će odobravati transfere, Ferguson se s tim potpuno slaže. “Ako ne vjerujete svom treneru, zašto ga uopće držte na klupi? Trener je čovjek koji bi trebao odlučivati kakve igrače želi, kakvi mu igrači trebaju. Tip igrača, pozicvija na kojima igraju, karakter. Trener najbolje od svih zna što njegovoj momčadi treba”, ističe Sir Alex.

Komentiraj