Sinjski policajci spriječili muškarca da se zapali na javnom mjestu

Načelnik Policijske postaje Sinj i njegov kolega spriječili su u utorak muškarca koji je prijetio da će se zapaliti na javnom mjestu.

Kako je izvijestila splitsko-dalmatinska policija, muškarac je je polio zapaljivu tekućinu i uzeo upaljač, prijeteći da će se zapaliti. Na mjesto događaja stigli su vatrogasci, policajci i djelatnici hitne medicinske pomoći. Mjesto događaja je osigurano i zatražen je dolazak pregovarača specijalne jedinice policije.

Načelnik Policijske postaje Sinj, koji je bio na mjestu događaja, započeo je s njim razgovor kako bi ga pokušao uvjeriti da odustane od namjere da se ozlijedi, slušao ga je i uporno razgovarao s njim kako bi situaciju koja se događala na javnom mjestu prekinuo, svakako pokušavajući izbjeći da bilo tko bude ozlijeđen.

Tijekom razgovora, u jednom trenutku kada je izgledalo vjerojatno da će muškarac upaliti upaljač i aktivirati požar, načelnik postaje ga je fizički savladao, a drugi policijski službenik ga je uhvatio za ruku i oduzeo mu upaljač, te su mu način spasili život.

U ovom incidentu, na kraju, nitko nije ozlijeđen, a brzom akcijom službi okončana je krizna situacija na terenu uz angažman načelnika policijske postaje i policijskih službenika PP Sinj.

Komentiraj