Siniša Oreščanin preuzeo klupu Gorice

Gorica je nakon razlaza s Valdasom Dambrauskasom, koji je preuzeo Ludogorec, odlučila klupu prve momčadi povjeriti Siniši Oreščaninu s kojim je potpisala ugovor do ljeta 2022. godine s mogućnosti produžetka suradnje za još jednu sezonu. Prvi suradnik će mu biti Goran Rosanda, a u klubu ostaje i cijeli dosadašnji stručni stožer kojeg čine Saša Sabljak, Krešimir Šoš, Siniša Klafurić, Josip Paušić i Filip Borak.

Novi trener će prvi trening imati u ponedjeljak, 4. siječnja, a debi će upisat 19. siječnja na gostovanju kod Istre 1961. Pred njim je postavljen zadatak da izbori nastup u europskim natjecanjima za sljedeću sezonu.

48-godišnji stručnjak je posljednji angažman imao u Hajduku kojeg je napustio u ljeto 2018. godine, a prethodno je vodio i Hajduk II te kadete Bilih. Trenersku karijeru započeo je kao 27-godišnjak u omladinskoj školi NK Sesveta, gdje je bio i voditelj omladinske škole te trener prve momčadi. S mlađim uzrastima radio je i u školi NK Zagreba, a zatim i GNK Dinama te Al Nassra. Kao igrač je nosio dres Sesveta, Ljubuškog, Dugog Sela, TŠK-a, ZET-a, Maksimira, Lučkog…

Komentiraj