Siniša Hajdaš Dončić potvrdio: “SDP-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba bit će Joško Klisović”

Saborski zastupnik i potpredsjednik SDP–a Siniša Hajdaš-Dončić u utorak je jasno rekao da će kandidat te stranke na izborima za gradonačelnika Zagreba biti – Joško Klisović.

“Mi imamo kandidata, kako ne bismo imali. Znamo tko će nam biti kandidat za gradonačelnika.” Na pitanje voditelja N1 tko će biti kandidat, odgovara: “Tko? Joško Klisović.”

Dodao je da će kandidaturu predstaiti sam Klisović, kada procijeni da je za to došlo vrijeme. “Najizgledniji je Joško Klisović. Mi smo slobodoumna stranka, nemamo predsjednika faraona”, rekao je Hajdaš Dončić za N1 i dodao da se nada da će se Klisović ‘baciti na glavu’.

“Ima asposlutno sve preduvjete političke i osobne da bude dobar gradonačelnik Zagreba”, dodao je.

Komentirajući Gordana Marasa, Siniša Hajdaš Dončić prošlog je tjedna u intervjuu za Nacional rekao da sam Maras nije problem. “Upravo je on bio crvena krpa za sve one koji sad odjednom podupiru i pod svaku cijenu guraju njegovu kandidaturu. Rušili su ga, slali na Statutarnu komisiju, minirali mu konvenciju, nisu mu dopustili čak ni da donese Poslovnik o radu Gradske organizacije, samo da mu napakoste i da ga blokiraju u radu. A sada, kao u onoj dječjoj igrici puj, pik ne važi, evo nas, tu smo! U toj blokadi rada nije ni on prošao neokrznut, uz sav njegov trud i ambiciju građani ga ne prepoznaju kao lidera”, kazao je.

O samom Klisoviću je rekao da je dugogodišnji diplomat, zamjenik ministrice vanjskih poslova, saborski zastupnik, dekan na visokom učilištu, čovjek koji zna kako funkcioniraju veliki sustavi. Jako je botno i to, dodao je, da je odgovoran i ozbiljan. “Iza Joška Klisovića nisu nikakvi repovi, nema nikakvih afera. Ali ima još jedan detalj, vrlo bitan. Joško Klisović nosio je projekt jačanja transparentnosti javne vlasti u Hrvatskoj, Partnerstvo za otvorenu vlast, za što je Hrvatska dobila i međunarodna priznanja. Ima li u Zagrebu, zarobljenom od koruptivno-klijentelističke hobotnice, išta višeg prioriteta od transparentnosti i borbe protiv korupcije u vlasti?”, kazao je za Nacional Hajdaš Dončić.

SINIŠA HAJDAŠ-DONČIĆ: ‘Plenkoviću fali bitan certifikat za njegove radare, onaj koji Vijeće Europe izdaje za korupciju’

Komentiraj