Borna Filic/PIXSELL

SINDIKATI “Vlada nas je stavila pred gotov čin”

Ministar rad Marko Pavić održao je sastanak s predstavnicima Sindikata i HUP-a vezano uz prijedlog mirovinske reforme, a sindikati su nakon 50 minuta napustili sastanak.

“Sastanak je pokazao da obistinilo ono što smo očekivali, da je Vlada sve pripremila i da su nas stavili pred gotov čin. Danas na izričito pitanje je li postoji prostor za pregovore oko produljenja radnog vijeka do 67 godina starosti, oko penalizacije i nekih drugih stvari, ministar je vrlo jasno rekao da prostora za to nema”, rekao je novinarima predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Predsjednik SSSH-a Mladen Novosel kazao je nakon sastanka kako više nema smisla na takav način razgovarai s ovim Ministarstvom i ovom Vladom.

“Nismo imali mogućnosti razgovarati o naša tri ključna protivljenja o kojima smo željeli razgovarati, kako danas tako ni proteklih mjeseci. Nema potrebe razgovarati s ovakvom Vladom i Ministarstvom. Mi ćemo razmišljati o daljnjim aktivnostima, a razgovarali smo o prosvjedu”, rekao je Novosel za N1.

Komentiraj