Sindikati objavili u kojim županijama neće biti nastave u ponedjeljak, najavljena i “dva jača udara”

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske objavili su u srijedu na konferenciji za novinare u kojim županijama neće biti škole u ponedjeljak. Nastave, tako, u ponedjeljak neće biti u Osječko-baranjskoj i Ličko-senjskoj županiji.

“Dojave su da su ljudi dolazili u škole kako bi bili na popisu štrajkaša. U štrajku u srednjim školama je više od 92 posto, a to očekujemo i sutra”, rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

Za sljedeći tjedan najavio je da će u jednom danu biti ‘dva jača udara’, napomenuvši da se okvirno radi o prosvjedu o kojem će više reći u ponedjeljak, prenosi Dnevnik.hr.

“Toliko neodgovornu vladu nismo sreli, da ne sjeda za stol s nekim s kim je u konfliktu. Sastanak ne molimo, nego ga očekujemo”, dodao je.

Na upit kada se posljednji put čuo s ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak, rekao je da se ne sjeća te da s Vladom ‘održava’ dijalog preko medija.

“Očekujemo da će štrajk biti plaćen. Neplaćanje dana u štrajku bilo bi političko samoubojstvo”, rekla je Sanja Šprem, i dodala da je odaziv 15. dana štrajka ogroman.

Što se tiče eventualnih nadoknada, Šprem kaže da je jedina osoba koja može dati upute o izmjeni plana i programa ministrica. “Sindikati ne mogu govoriti o nadoknadama, samo mogu upozoravati da će nadoknade subotom i bilo koje koštati puno više”, rekla je.

Komentiraj