Sindikati nezadovoljni novom ponudom Vlade. Razlog – osnovica plaća

Nova vladina ponuda je  bolja, no nedovoljna te da je povećanje božićnice korak u dobrom smjeru, ali da inzistiraju na većoj osnovici, komentirala je u razgovoru za N1 predsjednica nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Nada Lovrić.

“Vlada je korigirala svoju ponudu. Ona za vladinu stranu predstavlja veći materijalni izdatak, ali ne mogu pomisliti da je to dovoljno dobro za članove Nezavisnog sindikata”, kazala je Lovrić pa nastavila:

“Ono što bi se našim članovima više moglo dopasti je rast božićnice i regresa. Već na ovoj božićnici je rast s 1500 na 1750 kuna. U istoj mjeri se i regres povećava, na 1750 kuna. Dar za djecu koji je dugo bio zacementiran na 600 kuna sad bi se popeo na sto erua, odnosno 750 kuna.”

Kaže da je ponuda bolja, ali da su očekivali rast osnovice. “Opet imamo 4+2, kako god okrenemo to je 4+2. Bojim se da sam rast božićnice nije dovoljan.” Dodaje da komentari središnjeg odobora pokazuju da nisu zadovoljni ponudom.

“Može li Vlada ponuditi 8+5 – ne znam. Koliko mogu od tog 4+2 prema ovom 8+5, to je na njima da ponude”, zaključila je Lovrić.

Komentiraj