Sindikati najavili akciju tijekom kongresa EPP-a, idu i u veliki prosvjed

Učitelji i nastavnici u osnovnim i srednjim školama od danas su u frontalnom štrajku koji će trajati, kako su najavili, do ispunjenja zahtjeva. Nastave, prema tome od danas nema u cijeloj Hrvatskoj, svakog dana.

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske održali su konferenciju za novinare na kojoj su izvijestili o štrajku i najavili daljnje akcije.

“Jučer su održani sastanci sindikalnih tijela i jednoglassno je donesena odluka o frontalnom štrajku. Više nema cirkularnog štrajka već se štrajka u cijeloj Hrvatskoj dok se ne ispune zahtjevi”, rekao je Branimir Mihalinec na početku i pozvao Vladu da sjednu za stol. “Imamo gotovo potpune rezultate izjašnjavanja članova za srednje škole. 96,74 posto odbilo je ponudu Vlade RH”, kazao je.

“Učitelji sada štrajkaju pod pritiskom Vlade da neće platiti dane provedene u štrajku”, rekao je Mihalinec

“Sindikati neće samo štrajkati nego će pokazati svoju vidljivost gotovo svakog dana. Sutra ćemo je pokazati tijekom kongresa EPP-a koji se održava u Zagrebu, mini akcijom ‘Potrubi za obrazovanje’. Cijela trasa puta od Sheratona do Arene bit će pokrivena našim ljudima s transparentima s tim natpisom. Bit ćemo i kod sjedišta HDZ-a. Dogovorili smo da će u svim gradovima gdje imamo članove, od 13 do 14 naši aktivisti držati takve transparente ‘Potrubi za obrazovanje'”, rekao je Mihalinec.

Komentirajući snažne mjere osiguranja tijekom Kongresa EPP-a, Mihalinec je snajperiste pozvao da ne pucaju u učitelje koji drže transparente.

“Mini prosvjed bit će održan u četvrtak na Trgu svetog Marka. U ponedjeljak, 25. studenog bit će održan prosvjed na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Očekujemo ogroman broj zaposlenih u obrazovanju”, rekao je.

Ana Tuškan, glavna Tajnica zaposlenika kazala je kako je 96,7 posto zaposlenih u osnovnim školama odbilo ponudu Vlade

“Hvala roditeljima što podržavaju štrajk i shvaćaju važnost obrazovanja. Ova borba nadišla je sve nas. Ne možete nas ugasiti. Mi ustrajemo i ne odustajemo”, kazala je Tuškan.

Komentiraj