Sindikati državnih službi i Vlada: “Postigli smo načelni dogovor!”

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava u četvrtak se nastavljaju pregovori između Vlade i sindikata javnih i državnih službi o sklapanju dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru (TKU), odnosno o osnovici za plaće i materijalnim pravima, poput božićnice i regresa.

Na sastanak s ministrom Aladrovićem jutros su prvi stigli državni službenici. Kako su predstavnici kazali nakon sastanka, načelni je dogovor postignut.

“Načelni dogovor je postignut. Definirali smo iznos osnovice, dinamiku osnovice… Sindikati su imali preference da to bude nešto više, ali pregovori su se odvijali sa shvaćanjem situacije i sa željom za dogovorom. Zadovoljan sam postignutim dogovorom. Idući tjedan ćemo ga potpisati”, rekao je ministar rada Josip Aladrović.

“Napravili smo kompromis. Povećanje materijalnih prava za policijske službe i državne službe”, kazao je Dubravko Jagić nakon sastanka.

Boris Pleše, čelnik sindikata državnih službenika govorio je o konkrenom dogovoru koji su postigli.

“Što se tiče dinamike isplate, odnosno povećanja osnovice, dogovoreno je da to bude 1.1., 1.6. i 1.10. 2020. kako bi kompletan iznos povećanja bio isplaćen tijekom 2020.”, rekao je Pleše.

Komentiraj