Sindikat Preporod traži odgovore od ministrice Divjak, pogledajte koja pitanja su joj postavili

Sindikat Preporod obrati se resornoj ministrici Blaženki Divjak s četiri pitanja na koja traže odgovore.

1. Jesu li učitelji, koji izvršavaju poslove vezane uz nastavu u školi, dužni izvršavati i radne zadatke vezane uz nastavu na daljinu?
2. Jesu li učitelji u zagrebačkim školama dužni održavati nastavu ili je njihova obveza angažirati se samo oko “zbrinjavanja” učenika?
3. Trebaju li učiteljima za tzv. mješoviti model nastave ravnatelji promijeniti Odluku o tjednom zaduženju?
4. Hoće li učitelji, kojima je naloženo obavljanje tzv. mješovite nastave, ostvariti pravo na plaćanje prekovremenog rada za vrijeme provedeno u obavljanju poslova vezanih uz nastavu na daljinu?

“Nakon što smo suočeni s brojnim pitanjima oko radno-pravnog statusa učitelja koji su od danas obavezni, uz nastavu na daljinu, svakodnevno izvršavati i zadatke s učenicima u razredu, odlučili smo neka od pitanja proslijediti ministrici Blaženki Divjak.

Iako bi bilo dobro da su odgovori na ova pitanja učiteljima bili poznati i prije nego što se krenulo  s najnovijim oblikom tzv. atipične nastave, još uvijek nije prekasno za raščišćavanje cjelokupne ove situacije.

Kad već nismo uspjeli u svom nastojanju da se zaustavi još jedan potpuno nepotreban eksperiment s učenicima i njihovim  učiteljima,  od iznimne je važnosti da  se spriječi bilo čija samovolja u rješavanju statusa učitelja zaduženih mješovitim oblikom nastave.

Kao što smo objavili naš dopis upućen ministrici, tako ćemo objaviti i njen odgovor”, objavili su na stranici Sindikata.

 

Komentiraj