Sindikat policijskih službenika od Ustavnog suda traži ocjenu suglasnosti oko Stožera i covid potvrda

Sindikat policijskih službenika je Ustavnom sudu RH podnio prijedlog za ocjenu suglasnosti odluke Stožera CZ RH s Ustavom, objavili su u priopćenju od utorka.

Kako navode, iako nisu reprezentativan sindikat u državnoj službi i djeluju isključivo u Ministarstvu unutarnjih poslova smatraju se sindikatom koji štiti i brani prava i interese zaposlenika Ministarstva unutarnjih poslova na sve moguće zakonom dopuštene načine u cilju borbe protiv diskriminacije i zaštite svih ustavnih vrednota Hrvatske države.

“Na to nas obvezuje i naš temeljni akt, Statut Sindikata policijskih službenika. Stoga, kako smo i obećali, budući da je 16. 11. 2021. godine stupila na snagu Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, putem odvjetnika Ivana Gržića iz odvjetničkog društva TUS & GRŽIĆ podnijeli smo 15. 11. 2021. godine prijedlog za pokretanje postupka ocjene suglasnosti navedene Odluke s Ustavom Republike Hrvatske”, pišu iz Sindikata policijskih službenika.

U dokumentima koje su priložili i objavili na društvenim mrežama objasnili su zašto su se odlučili na ovaj potez te što sve smatraju problematičnim prilikom uvođenja covid potvrda.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]