22.02.2016., Zagreb - Samostalni sindikat radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske (EKN), udruzen u SSSH, odrzao je konferenciju za medije na temu nastavka proizvodnje u Imunoloskom zavodu. Danas su uputiti pismo predsjedniku Vlade g. Tihomiru Oreskovicu s prijedlozima i mogucim rjesenjima za nastavak proizvodnje IMZ-a te zatrazili od ministarstva zdravlja da analizira podatke o posrednicima koji sudjeluju u nabavi proizvoda koje je proizvodio Imunoloski zavod kako bi se eventualno otkrilo u cijem je interesu da se problem Imunoloskog zavoda godinama ne rjesava. Lidija Jagarinec. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Samostalni sindikat radnika u djelatnostima energetike, kemije i nemetala Hrvatske (EKN), udružen u SSSH, održat će u utorak u 9:30 sati u Radničkom domu konferenciju za novinare s temom ‘Vlada nema rješenje za Imunološki zavod?’.

“Sindikat EKN-a Hrvatske je zatražio sastanak i razgovarao s predstavnicima Grada Zagreba koji su jasno i konkretno predložili svoje viđenje rješenja problema IMZ-a. Isti takav razgovor se danas trebao održati i u Ministarstvu zdravstva”, poručuju iz SSSH. Ipak, ministar zdravstva Milan Kujundžić danas nije došao na dogovoreni sastabak, zbog čega su predstavnici Sindikata EKN-a napustili sastanak.

“Svima je jasno da se, na žalost, problem IMZ-a pretvorio u politički, te da ga može riješiti upravo politika”, ističu dodajući da im je ministar Kujundžić svojim nedolaskom na sastanak očito poručio ‘da u Hrvtaskoj još nisu sazreli uvjeti gdje bi se dvije različite političke opcije uspjele usuglasiti radi dobrobiti građana sa svrhom očuvanja tvrtke od nacionalnog interesa kakav je Imunološki zavod’.

Na sutrašnjoj konferenciji za novinare govorit će v.d. predsjednika Sindikata EKN-a Željko Klaus i povjerenica Sindikata EKN-a u sindikalnoj podružnici Imunološki zavod Lidija Jagarinec.

Komentiraj