Sindikat: “Dobili smo ponudu financijski težu od naše, nećemo za sad izlaziti u javnost s detaljima”

U utorak je održan četvrti sastanak pregovaračkih odbora Vlade i predstavnika sindikata o sklapanju dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama i sklapanju dodatka Kolektivnom ugovoru za državne službenike i namještenike.

Nakon sastanka sindikati državnih službi su kratko poručili da je Vlada na njihovu kontraponudu odgovorila korekcijom te ponude. Navode da je ponuda financijski teža ponuda, no nisu htjeli navesti detalje dok javne službe ne završe pregovore, piše N1.

Ponuda kontraponude

“Na našu kontraponudu smo dobili kontraponudu koja je u nekom obliku teža od naše ponude, ali nismo danas mogli dati mišljenje na nju, u utorak ćemo dojaviti naše stavove o tome”, rekao je Zdravko Lončar, šef Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a RH.

Ne želi reći detalje vladine ponude

Rekao je da su se dogovorili da neće izlaziti u javnost s detaljima Vladine ponude.

Ponuda sindikata bila je 4+2+ inflatorni dodatak 1250 kn.

Šef Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić rekao je pak kako će iznijeti korekciju ponude pred svoja tijela i članove. Za ponudu pak kaže da mu se čini povoljnijom ali da za sad neće govoriti o tome dok ne završe javne službe da ne bilo došlo do kolizije između sindikata, piše N1.

“Mi taktiziramo. Što oni budu dogovorili bolje, to će vrijediti i za nas”, zaključio je Jagić.

Komentiraj