Screenshot/N1

Sindikat CA ‘Avione uskoro neće imati tko voziti ni održavati’

Predstavnik sindikata CA Antonio Čorak za Novu TV je komentirao odluku Županijskog suda o nedopuštanju štrajka u državnom avioprijevozniku. Odluka o zakonitosti štrajka bit će donešena sutra, a Čorak je za Novu TV naglasio da su radnici razočarani.

“Osjećamo se izigrano. Nakon sastanka s premijerom, odgodili smo štrajk na mjesec dana. Iznijeli smo mu sve naše probleme i očekivali smo neko rješenje. Kako se mjesec dana nije dogodilo ništa, morali smo pristupiti štrajku, ali mi tu opciju ne možemo iskoristiti jer nam ga je sud privremeno zabranio”, rekao je Čorak, naglasivši kako već 20 mjeseci očekuju odluku Vlade o stručnoj upravi u CA s kojom će moći dogovoriti kolektivni ugovor.

“Mi smo dali podršku jednom kandidatu, ali nikada nismo rekli da je to naš uvjet. Riječ je o Bošku Matkoviću, ali ponavljam da nismo uvjetovali njegovo imenovanje, već samo da se konačno imenuje stručna uprava u punom mandatu”, rekao je Čorak.

“Bojim se da će doći do masovnog odljeva ljudi i da će za mjesec ili dva nastupiti još gora situacija nego kad je štrajk. Avione neće imati tko voziti niti održavati“, zaključio je Čorak.

Komentiraj