Sindikalist Ribić izlagao o obveznoj članarini u HGK, poduzetnici na mrežama burno reagirali

U ponedjeljak je održana sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća, a jedna od tema bilo je i ovih dana goruće pitanje o članarini u HGK. Uvodno izlaganje, prema dnevnom redu, trebao je održati sindikalist Vilim Ribić,  a naslov izlaganja glasi: “Društvene implikacije prijedloga o ukidanju obavezne članarine u HGK-u”.

Na društvenim mrežama ubrzo su se pojavile burne reakcije.

Poduzetnik Saša Cvetojević napisao je:

“Ovo se ne može riječima objasniti. Ne može se ni pojmiti meditativnim seansama na halucinogenim drogama. Kako? Kakve veze Vilim ima s HGK? On će biti uvodničar na temi ‘društvenih implikacija’? Jeste li ikada imali prilike slušati ga kad ima ekspoze? Davno sam sjedio na sjednicama GSV-a, svjedočio sam raznim vratolomijama sindikata, ali ovo je fakat NewsBar”, napisao je Cvetojević.

 

 

Događaj je komentirao i Hrvoje Bujas, čelni čovjek Udruge Glas poduzetnika. Bujas je na Facebook profilu Udruge Glas poduzetnika napisao:

“Dakle, kakve veze ima sindikalist Ribić, koji nema dana staža u privatnom sektoru, s HGK?

Zašto je to uopće tema na GSV-u, a btw. pogledajte naslov, pa ovo je na nivou “izlaganja” u doba KPJ, pa nije ni čudo da se RF priključila i koalirala s HDZ-om, pobrkali su i godinu i državu i društveno uređenje”, napisao je Bujas.

Poduzetnici sami moraju birati udrugu

“A moj odgovor na “društvene implikacije prijedloga za ukidanje obvezne članarine HGK” je – NAPOKON, a implikacija se zove – SLOBODA UDRUŽIVANJA. Svaki poduzetnik MORA imati pravo udruživati se i biti član one Udruge od koje smatra da ima koristi, a isto tako i iz te ima pravo otići kad on to želi!”

“Nitko, a pogotovo država, nema prava nama nametati gdje ćemo se mi učlaniti! Ako država želi plaćati HGK, i tamo postavljati vodstvo i uhljebljivati, onda neka to izvoli i objasni svim građanima, poreznim obveznicima zašto, nama poduzetnicima je dosta plaćanja te i takove HGK”, napisao je Bujas na Facebook profilu Udruge Glas poduzetnika.

Prosvjed u srijedu

Bujas je ljude još jednom pozvao na prosvjed u srijedu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, s početkom u devet ujutro, a vezano za zabranu rada uslijed pandemije koronavirusa.

 

Dnevni red sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća. Photo: Facebook

 

 

Komentiraj