Sindikalac zagrebačke Čistoće: Maksimalno podizanje plaća ili kolaps

Autor:

7.12.2022., Zagreb - Ispred ulaza u Holdingovu podruznicu Cistoca odrzan je prosvjed radnika koji traze vece place. Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

U utorak se održava sastanak između uprave Holdinga i radnika Čistoće, a u slučaju da se to ne dogodi, moglo bi doći do sveopćeg kolapsa, otkrio je za N1 Zdravko Stoilković, sindikalist zagrebačke Čistoće, u Novom danu.

“Gradonačelnik je smirio situaciju. Vidio je koliko su radnici nezadovoljni i shvatio je. Sutra je zakazan inicijalni sastanak, nadam se da će se pojaviti, rekao je da bi se uključio”, rekao je Zdravko Stoilković i dodao:

“Satima smo sjedili i u subotu i u nedjelju da riješimo to u mirnom postupku. Nadam se da ćemo postići suglasnost.”

Za utorak je najavljen inicijalan dogovor, a kad se može očekivati rješenje, Stoilković kaže: “Razgovarat ćemo i s ostalim sindikatima je li ponuđeno prihvatljivo pa ćemo vidjeti.”

Ističe da zahtjeve nemaju samo radnici Čistoće, već i radnici Zagrebačkog holdinga. “Želimo podići maksimalno plaće”, otkriva Stoilković.

Na pitanje što ako se ne dogovore s poslodavcem, rekao je: “Ono što nitko ne želi. To bi značilo da postupak mirenja nije uspio, da se otvaraju vrata za sindikalne akcije, cijeli Holding bi štrajkao, a to bi izazvalo kolaps.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.