Sindikalac Đure Đakovića nada se održavanju Bradleyja

Glavni sindikalni povjerenik tvrtke Đuro Đaković Specijalna vozila Željko Gavran kazao je za RTL kako se nada da će Đuro Đaković dobiti posao održavanja američkih borbenih vozila Bradley, koje će Hrvatska kupiti od SAD-a.

Postignut dogovor o Bradleyjima: Plenković otkrio koliko ćemo ih platiti i kada dolaze prva vozila

“Naši radnici su zadovoljni ovom informacijom, posebice radnici koji rade u vojnom dijelu specijalnih vozila. Mi smo u vojnom dijelu radili prvo tenkove, pa borbena vozila zajedno za Patriom, a u zadnje vrijeme radimo generalnu reviziju tenka za HV i očekujemo da ćemo s tim nastaviti i ove godine”, rekao je Gavran.

Na pitanje imaju li radnici dovoljno vještina s obzirom na to da vozilo nije ovdje proizvedeno već dolazi iz SAD-a, odgovara da imaju mnogo iskustva i vještina koje su dokazali kroz izradu tenkova i borbenih vozila.

“Mi nemamo u posljednje vrijeme puno posla na vojnom dijelu, samo smo naše kadrove koji se time bave, poput inženjera i mehaničara, sačuvali. Oni su radili na nekim drugim programima u specijalnim vozilima, na proizvodnji vagona, tako da imaju i više znanja nego prije. Tako da, ako ćemo raditi taj posao u budućnosti, spremni smo ga adekvatno odraditi”, kazao je Gavran.

Za kraj je dodao i da su njihovi radnici spremni usvojiti nova znanja i vještina, kako bi kasnije bili konkurentniji na tržištu, a ovim će se projektom na taj način unaprijediti i sama tvrtka.

Komentiraj