SINČIĆ: “O novom državnom odvjetniku odlučivat će uskočki optuženici, ‘žetončići’ i drugi prebjezi”

Živi zid priprema kaznenu prijavu protiv Dražena Jelenića. Nakon što su dobili imovinsku karticu glavnog državnog odvjetnika u ostavci, uslijedio je šok – Jelenić je trebao procesuirati Borg grupu, a sam pripada Borg grupi!   

“Živi zid je svojevremeno podnio kaznene prijave protiv Borg grupe, gospodin Jelenić nije vidio ništa nezakonito u radnjama navedene grupe.  Jučer sam  dobio u ruke njegovu imovinsku karticu, unutra stoji da ima vlasnički udio u firmi InterCapita – u  tvrtci koja je povezana sa Borg  skupinom. Dakle, prijavili smo Jelenića njemu samom. Glavni državni odvjetnik, koji je trebao procesuirati Borg grupu, pripada istoj toj grupi. Zaključak je očit, doveden je novi glavni državni odvjetnik da preduhitri aferu Borg, da onemogući bilo kakvo činjenje po podnesenim kaznenim prijavama”, rekao je za Nacional.hr Ivan Vilibor Sinčić.

NACIONAL: Što je s ostalim aferama, kao primjerice aferom SMS?

“Apsolutno je tu  i afera SMS, cijeli taj dio povezan sa obavještajnim aparatom, odnosno sa paraobavještajnim podzemljem je možda jedna od najznačajnijih afera u Hrvatskoj, svakako jedna od najznačajnijih u vrijeme Grabar – Kitarović i Vlade Andreja Plenkovića. Tu se događa, ono što mi cijelo vrijeme govorimo, da su  paralelene strukture, neformalne strukture, lobiji i lože, pravi nositelji moći i donositelji odluka u Hrvatskoj. Formalne institucije, Sabor i Vlada samo provode  takve  odluke, zato treba što prije raspetljati sve te afere, oko SMS-a, oko Lozančića, sve to što je povezano sa obavještajnim i paraobevještajnima strukturama.”

NACIONAL: Tko će sad odlučivati o novom državnom odvjetniku, zapravo odlučivati?

“Zapravo, odlučivat će politički kontaminirani ljudi, višestruki uskočki optuženici, Bandićevi žetončići i drugi prebjezi, oni će sada odlučivati o borbi protiv korupcije, oni će sada odlučivati o novom glavnom odvjetniku koji će biti nositelj sustava DORH-a, jednostavno je smiješno reći da će biti stavljen čovjek koji će ubrzati sve ove procese”.

Cijeli razgovor sa Sinčićem možete pogledati i na našoj Facebook stranici.

Komentiraj