HINA / Denis CERIĆ

SINČIĆ ‘Već dvije godine svjedočimo nestabilnosti, pozivam građane da to više ne podupiru’

Na proslavi Praznika rada u Maksmiru, svoje viđenje aktualne krize vlasti u ponedjeljak su dali brojni političari.

SDP-ov Orsat Miljenić poručio je da oni koji su sada na vlasti nikada nisu trebali ni biti na vlasti. “Zemlji nikada, pa ni sada nisu donijeli ništa dobro. Najbolje da što prije odu. Most je upropastio već drugu Vladu, ili HDZ, u svakom slučaju ta kombinacija”, poručio je Miljenić dodajući da mu se čini da se zakoni donose ‘od danas do sutra’ kako bi se izvodile ovakve predstave, prenosi Dnevnik.hr.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić kazao je da bi trebali otići i Božo Petrov i Zdravko marić. “Već dvije godine svjedočimo nestabilnosti, ne rješavaju se problemi, nego se Vlada bavi samo sobom. Pozivam ih da više podupiru takve stranke i takvu politiku”, rekao je.

Kandidatkinja HNS-a i SDP-a za zagrebačku gradonačelnicu Anka Mrak Taritaš smatra da sadašnja Vlada poručuje građanima da nije shvatila svoju odgovornost. “Kad preuzmete vlast imate odgovornost za upravljanje zemljom, donošenje zakona i odgovornost za cijelu situaciju”, rekla je dodajući da je za očekivati održavanje novih izbora.

Ivan Lovrinović komentirao je smjenu Mostovih ministara. “Bilo bi vrlo neobično da se netko upušta u tako nešto, a da nije pripremio teren”, rekao je. HDZ-vac Drago Prgomet stao je u obranu premijera. “Vlada i premijer vode jasnu politiku stabilnosti i političke i gospodarske. Sve njegove odluke bile su na tom tragu”, rekao je dodajući da će se politička stabilnost očuvati.

Komentiraj