Sinčić: “Plenković i Milanović su ideološki vrlo bliski i europski nastrojeni”

Rezultati velikog ekskluzivnog istraživanja javnog mišljenja koje je samo za Nacional od 7. do 11. siječnja provela agencija Promocija plus pokazali su da više od polovice birača HDZ-a, njih 54,1, posto smatra da HDZ kao stranka treba ostati na sadašnjim pozicijama desnog centra, odnosno na kursu Andreja Plenkovića. Još više birača HDZ-a, njih čak 62,3 posto, misli da Plenković treba ostati na čelu stranke unatoč porazu Kolinde Grabar-Kitarović na predsjedničkim izborima.

Do sada su kandidaturu na unutarstranačkim izborima iskazali Davor Ivo Stier, Miro Kovač, Ivan Penava i Ljubo Ćesić Rojs.

“Andrej Plenković i Zoran Milanović su ideološki vrlo bliski i europski nastrojeni, jadan dio HDZ-ovog biračkoga tijela to prepoznaje i to mu smeta, a jedan dio zanemaruje ideologiju i gleda neke druge stvari”, rekao je za Nacional.hr euro parlamentarac Ivan Vilibor Sinčić.

“Što se tiče samog Plenkovića ono što je napravljeno oko Borg skupine je teška sramota za Hrvatsku, to je sukob interesa, to je sistemska korupcija na najvišoj razini, on je davno trebao završio svoju priču. Sada sve ovisi o članovima HDZ-a, oni će mu prosuditi” , naglasio je Sinčić. 

Komentiraj