Patrik Macek/PIXSELL

SINČIĆ: Neuspjeli eksperiment tehnokratske vlade

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić poručio je u četvrtak kako smo svjedoci “neuspjelog eksperimeta tehnokratske Vlade” u koju je premijer Tihomir Orešković ušao “i sam znajući kako bi to moglo završiti”.

“Previše je tu bilo interesa i na kraju smo došli do krize do koje smo došli” ustvrdio je Sinčić u saborskoj raspravi o opozivu premijera Oreškovića. Premijeru je zamjerio jer, kako je kazao, građani nisu vidjeli nikakvu ozbiljnu reformu.

Korupcija u sudstvu će i dalje biti velika, nismo vidjeli ni monetarnu, ni reformu uprave, a i dalje ćemo imati isti broj općina županija i gradova, nabrajao je Sinčić.

“Nemate pravo ponovno nas izvrgavati eksperimentu“, poručio je HNS-ov Goran Beus Richembergh vladajućoj većini, prozvavši ih da su jedno govorili kada su Oreškovića dovodili na vlast, drugo mislili, a „treće je ispalo“.

Izvrgnuli ste nas eksperimentu, a cijelu hrvatsku javnost tretirali ste kao pokusne kuniće, rekao je Richembergh i pozvao vladajuće da vrate mandate i daju narodu priliku da se izjasni na novim izborima.

Premijerovo obraćanje ocijenio je predizbornim govorom, u kojemu se Orešković htio prikazati žrtvom, rekavši da se može očekivati da će sudjelovati na idućim izborima samo se još ne zna s kojom opcijom.

Manjinski zstupnik i predstavnik romske manjine Veljko Katazi poručio je kako će podržati prijedlog za opoziv premijera obrazlažući to općom situacijom u društvu zadnjih mjeseci, aposebno zadnjih tjedana.

“Nije bilo povoda da vam dam punu podrušku imajući u vidu opću situaciju i odnos Vlade prema nacionalnim manjinama i njihovim zastupnicima”, rekao je dodajući kako je odluku donio u konzultacijama s predstavnicima nacionalnih manjina koje zastupa.

Komentiraj