Patrik Macek/PIXSELL

SINČIĆ NEĆE SURAĐIVATI S MOSTOM “Kontaminirani su, HDZ-u drže ljestve”

Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić u petak je u emisiji RTL Danas komentirao današnja događanja u Saboru, kao i cjelokupnu političku situaciju u zemlji. Sinčić je danas, tehnički, srušio kvorum. “Neki iz HDZ-a bi htjeli mene optužiti, da je zbog mene pao kvorum. Ali kad vidite da je 83 ruke imala Vlada ili proračun, postavlja se pitanje gdje su te ruke ako ih je danas bilo svega 75”, kaže Sinčić.

Naglašava kako neće držati većinu vladajućoj većini. “Nisam te političke struje, niti želim da nastave vladati”, ističe.

Sinčić kaže kako se vidi da situacija nije dobra. “Često nema kvoruma niti za izglasavanje zakona, slaba je izlaznost na odbore, a zbog svega toga pate naši građani. Vidi se da to sve zajedno ne funkcionira”, kaže Sinčić naglašavajući kako je sada vrlo izgledna opcija novih izbora, i to puno izglednija od preslagivanja.

Poručuje kako Živi zid neće sudjelovati u mogućem preslagivanju, te kako će se boriti sami. Naglasio je kako suradnja s Mostom nezavisnih lista nije moguća. “Petrov se kontaminirao i pokazao da HDZ-u drži ljestve”, zaključio je Sinčić u RTL Danas.

Komentiraj