Patrik Macek/PIXSELL

SINČIĆ “Napad na Živi zid orkestrirali su HDZ i Milijan Brkić, podnijeli smo prijavu”

Ivan Vilibor Sinčić u petak je ispred Sabora održao konferenciju za novinare, na kojoj je govorio o promjenama u vodstvu Živog zida.

Sinčić je rekao da su danas dobili rješenje Ministarstva uprave, kojim se odbija zahtjrv Siniše Gabrića da se promjeni sjedište i osobe ovlaštene za zastupanje Živog zida. Dodao je da je utvrđeno da sjednica izvanredne Skupštine nije baljano sazvana, pa se samim time ni odluke donesene na toj sjednici ne smatraju valjanima.

“Postoji samo jedan Živi zid i jedan predsjednik, a to je Ivan Vilibor Sinčić. Ovo je pobjeda nad paraobavještajnim strukturama koje su htjele oteti našu stranku”, poručio je Sinčić. Dodao je da je zadovoljan rješenjem, te kako se na ovakva podmetanja neće puno osvrtati.

O spomenutoj sjednici kaže da je bila sazvana pred izbore kako bi se uvela pomutnja među njihove birače i pokušala poslati poruka da je više Živih zidova. “Taj je projekt propao, pravno ćemo goniti sve odgovorne”, dodaje.

Ovaj napad, kaže, orkestrirali su HDZ i Milijan Brkić, protiv kojeg je njihov odvjetnički ured podnio prijavu. Na kraju je novinarima poručio kako još ne mogu reći s kojim će partnerima izaći na nadolazeće parlamentarne izbore.

Komentiraj