SINČIĆ NA FACEBOOKU “Sjeća li se još itko Grmoje i Petrova?”

Patrik Macek/PIXSELL

Saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić u petak je preko Facebooka kritizirao Vladu, koja je u dva mjeseca održala samo četiri sjednice, ali i činjenicu da u Saboru nisu dobili niti jedan relevantan prijedlog Vlade za izmjenu ili dopunu ijednog zakona.

“Robert Podolnjak iz Mosta za HRT: “Privilegije političarima će se smanjivati, ali ne u ovom sazivu Sabora. Treba više vremena da se promjene neki zakoni.” Sabor je konstituiran prije gotovo 2 mjeseca. Vlada je sastavljena prije nekoliko tjedana. Svih tih tjedana održali su tek 4 sjednice.

Do današnjeg dana mi na stol nismo dobili ni jedan jedini relevantan prijedlog Vlade za izmjenu ili dopunu ijednog zakona. Sve ovo vrijeme bave se smjenama, biranjem zamjenika, potpredsjednika, dopredsjednika. Kadroviranjem”, piše Sinčić.

Naglašava kako su od Vlade na glasovanje dobili dva zakona “u kojima se, pazite, mijenja da određenu funkciju u zakonu o strateškim investicijama više ne popunjava potpredsjednik za gospodarstvo već potpredsjednik kojeg imenuje Vlada. Jedna političko-administrativna odluka.”

Sinčić dalje nabraja kako je Vlada odustala od smanjenja plaća političara, smanjenja privilegija političara, zaštiti jedinog doma, ZERP-a, HNB-a, PDV-a na hranu. “Sjeća li se još itko Grmoje i Petrova?”, zaključuje Sinčić.

Robert Podolnjak iz Mosta za HRT: “Privilegije političarima će se smanjivati, ali ne u ovom sazivu Sabora. Treba više…

Posted by Ivan Vilibor Sinčić on Thursday, February 18, 2016

Komentiraj