Patrik Macek/PIXSELL

SINČIĆ “Most se već dogovorio s HDZ-om, samo čekaju da se zatvore birališta i evo ih u braku opet”

Čelnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić gostovao je u srijedu kod Zorana Šprajca u emisiji ‘RTL Danas’ u kojoj je komentirao nadolazeće parlamentarne izbore. Sinčić je rekao kako ‘nikada nisu bili moćniji’, pogotovo sada kada su pojačani koalicijom akademske zajednice kroz Promijenimo Hrvatsku, Akcije mladih, Franka.

Sinčić nije želio komentirati ankete, koje njegovoj koaliciji daju tri do pet mandata, već je poručio kako je uvjeren da će biti veliko iznenađenje izbora te da očekuje velik broj mandata. “Mi uvijek idemo na pobjedu, kao i svaka stranka. Ako ne budemo imali dovoljno mandata, bit ćemo konstruktivna oporba, kroz odbore ćemo onemogućavati da se donose loši zakoni, sve što vidimo da ne valja ići će u javnost, građani će znati tko ih i kako želi prevariti, kontrolirat ćemo institucije. To je naš put”, objasnio je Sinčić.

Uvjete Mosta za eventualnu buduću suradnju s velikim strankama nazvao je smiješnima. “Most je ovih osam mjeseci imao prilike progurati bilo što od toga. No, više ne koriste riječ reforme, izbjegavaju to, bježe kao vrag od tamjana. Sad govore – promjena, promjena. Oni ne namjeravaju niti jednu od tih pet točaka provesti, niti će to biti uvjet za bilo što. Oni su se već dogovorili s HDZ-om i samo čekaju da se zatvore birališta i evo ih u braku opet”, kaže Sinčić.

Na pitanje može li se Živi zid dogovoriti s SDP-om, Sinčić odgovara kako se oni ne mogu ‘dogovorati sa štetočinama i lopovima’. “Ni HDZ ni SDP nijednu točku našeg programa ne bi proveli. Radije će sami koalirati u veliku koaliciju, a imam već dojave da s ei to sprema kako bi zaštitili svoje položaje, moć i imovinu”, kaže čelnik Živog zida.

Komentiraj