Slavko Midzor/PIXSELL

SINČIĆ ‘Mi smo jedina prava oporba u državi’

Predsjednik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić za Novu Tv komentirao je drugo mjesto na hrvatskoj političkoj sceni koje dijeli sa SDP-om, s razlikom od samo 0,1 posto.

“Mi se sada borimo s HDZ-om, sa SDP-om, s kim god treba za prvo mjesto. Naša ideja je donijeti jednu mladu novu generaciju da artikulira svoja mišljenja i zauzme vlast u Hrvatskoj”, poručio je Sinčić, koji smatra da Živi zid može osvojiti apsolutnu većinu.

Sinčić je istaknuo kako je razlika između njih i drugih stranaka ta da oni nikada ne varaju svoje birače.

“Mi ćemo kadtad morati mijenjati politički sustav jer je on zastario, nedorečen i ima niz anomalija koje nas dovode u krizu kakva jest. Međutim, mi nemamo druge nego slijediti svoj put do konačne pobjede, ali možda se pojave u toj novoj generaciji neke druge stranke s kojima će se moći surađivati”, smatra, dodajući kako stranke koje su u trenutnom sazivu Sabora nisu pogodne za suradnju budući da su stvorile situaciju u kojoj se zemlja nalazi.

Sinčić je potvrdio i kako neće ući u vladu s HDZ-om, ako dođe do novih izbora. Rejting SDP-a predsjednik Živog zida komentirao je riječima:

“Mi smo jedina prava oporba u državi.”

 

Komentiraj