SINČIĆ “Krvopije nam žele srušiti rejting, ne vjerujte im”

Predsjednik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić objavom na Facebooku odgovorio je na prozivke o podizanju kredita od 515 tisuća kuna za kupvinuo kuće s okućnicom u zagrebačkoj podsljemenskoj zoni na Markuševcu. Sinčić je vrijednost kuće u imovinskoj kartici procijenio na 525 tisuća kuna.

Sinčićev kredit postao je vijest zbog ranije iznesenih stavova Živog zida o bankama koje nazivaju lihvarskim, a kredite dužničkim ropstvom, dok je Sinčić osobno govorio da će kupiti stan “tek kad zemlju oslobodi od monetarne okupacije i kad ga bude mogao kupiti i ostatak naroda”.

“Žena od koje sam kupio kuću, jučer sam pričao s njom, predivna je osoba, profesorica. Nije u dugovima, ima nekoliko nekretnina, kuća nije bila pod ovrhom. Kaže mi da je mediji maltretiraju, pritišću cijele dane. Krvopije su u stanju uništiti psihu normalnom čovjeku ne bi li me ocrnili i rušili nam rejting. Krvopije koje rade za monstrume koji uzimaju ljudima kuće na ovrhama mene prozivaju. Nemojte im vjerovati.

Kupio sam kuću na kredit, kao i svi drugi ljudi. Od 2011. govorimo da je kredit jedini način na koji mladi ljudi mogu doći do nekretnine i da sustav u kojemu je velik dio kredita neotplativ treba mijenjati. Davno sam je upisao u imovinsku karticu, ali nije im odgovaralo da je prije izvuku iz ladice. Platio sam je 600.000 kuna, podigao sam kredit u iznosu od 515.000, a ostatak sam dao u gotovini, uglavnom jer su mi pomogli roditelji i prijatelji. Jeftinija je od prosječnog dvosobnog stana. Kredit sam dignuo u kunama, to je jedina valuta koju priznajem. I dalje sam podstanar jer je kuća starija, gola cigla, bez priključaka. Ne znam kad ću je urediti ni kad ću se seliti, zasad nije u planu. Nisam koristio nikakve državne subvencije niti povlaštene kredite za mlade na koje sam imao pravo”, poručio je Sinčić na Facebooku.

 

Komentiraj