Živi zid je u četvrtak održao konferenciju za novinare, nakon medijskih napisa o ostavci saborskog zastupnika Branimira Bunjca. Podsjetimo, mediji su objavili da je Bunjac pisanim putem podnio ostavku na mjesto saborskog zastupnika oko čega je sastavljen i urudžbeni zapisnik. No nedugo nakon toga se predomislio i svoju ostavku povukao.

Predsjednik stranke Ivan Sinčić kazao je da u Živom zidu nema svađe te da je Bunjac časno ispoštovao dogovor da vrati mandat Vladimiri Palfi, ali kako je on to zaustavio. “Ja kao predsjednik sam odlučio da do daljnjega neće biti zamjene. Kolega Bunjac sjajno odrađuje svoj posao, znamo da je on jedan od najaktivnijih zastupnika, i Palfi sjajno odrađuje posao kao markentiški stručnjak”, rekao je Sinčić.

“Vidimo da je HDZ cijeli niz stvari htio ispolitizirati, žele prikazati da se se događaju tektonski poremećaji, a to su besmislice. Oni besramno lažu, oni su meni to u ponedjeljak vratili, a ne posudili, a da su posudili potpisao bi se revers. Oni su to meni vratili, to je za njih bilo gotovo, a onda su odjednom prevrnili priču i tvrde da sam ja to otuđio. U Mandatno-imunitetnom povjerenstvu se ne zna tko pije tko plaća, to je jedna obična birokratska stvar, a iskorištena je da se isplete priča i afera koje nema”, kazao je Bunjac.

Dodao je kako ostaje u Saboru sve dok Palfi ne bude željela aktivirati svoj mandat. “Zahvaljujem predsjedniku stranke što želi da ostanem, to je jedan kompliment. Nastavljamo gdje smo stali”, rekao je.

Palfi kaže da ona nije tražila niti želi da joj se mandat vrati.

“Ja nisam ni tražila da mi se vrati mandat, obožavam posao koji radim. Brane je htio dati meni prilku, vjerojatno je mislio da je meni to nezgodno tražiti pa ga je ponudio, ali niti sam ga tražila niti ga želim”, kazala je Palfi i dodala: “Nisam ni spremna preuzeti mandat, imam dvoje male djece doma i imam svoj posao, ne bi mandat ni približno dobro odrađivala kao Brane”.

Bunjac je na kraju poručio kako nema nikakvog otuđenja spisa. “Oni su jučer poslali pismo da ja to vratim i ja ću im to vratiti prvom prilikom. Kada vam netko pošalje neki dokument ne mora biti vraćen u pet minuta, valjda kao i inače postiji neki rok”, zaključio je.

Komentiraj