SINČIĆ “Idemo osvojiti vlast, Hrvatska bez SDP-a i HDZ-a je moguća”

Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić u subotu je u Dnevniku Nove TV poručio kako je Hrvatska bez HDZ-a i SDP-a moguća.

U svom su gospodarskom programu uključili kontrolu nad Hrvatskom narodnom bankom. Upozorenja Europske komisije, koje je dobila bivša vlada, koja je također pokušala mijenjati zakon o HNB-u, Sinčić se ne boji. “Naša koalicija će se uvijek boriti za interese Hrvatskih građana, dakle te mjere i upozorenja koje su došle iz Europe, oni su bili potaknuti lobiranjem iz naših banaka, to mi pouzdano znamo, to znamo i preko Franka, tako da se mi tih mjera na bojimo”, rekao je dodajući da su sudski postupci koji su najavljeni prazna prijetnja.

Kazao je i kako idu na izbore da osvoje vlast i provedu svoj program. “Nećemo nakon izbora koalirati s HDZ-om, SDP-om ili Mostom”, poručuje i ističe da ako sami ne osvoje dovoljno mandata da sastave Vladu, neće participirati u vlasti.

Dodaje da velika koalicija HDZ-a i SDP-a nije nemoguća. “Oni već u politikama odavno surađuju, dakle gdje jedan stane, drugi nastavlja. U skoroj budućnosti, možda čak i na ovim izborima, Hrvatska bez SDP-a i HDZ-a na vlasti je moguća”, kaže Sinčić.

Na izborima u rujnu, kaže, očekuju dvadesetak saborskih mandata. “Ako bude dvadeset zastupnika ostajemo oporba, a ako bude 76 i više, formirat ćemo vlast i provest ćemo naš program. Ionako neka koalicija ne bi nikad provela ovaj program jer nemaju hrabrosti dirati u financijski sustav, banke i tako dalje”, zaključio je Sinčić.

Komentiraj