Sin nasilnog župana otprije poznat policiji i medijima

Facebook

Supruga HDZ-ova župana Alojza Tomaševića izjavila je novinarima u Požegi da ju djeca, rodbina i svi napadaju jer je prijavila supruga. U razgovoru za Index jučer je rekla da je suprug godinama zlostavlja, a ranije ga nije prijavila jer su je sprječavala djeca.

“Moja kći i jedan dio rodbine su me nagovarali da ga ne prijavljujem jer će mu to upropastiti karijeru. Odustala sam”, rekla je Mara Tomašević na upit zašto ranije nije prijavila nasilje.

Župan i njegova supruga imaju troje djece, no javnosti je poznat samo njihov sin Silvio koji se na posljednjim lokalnim izborima u svibnju kandidirao kao nezavisan kandidat za gradonačelnika Požege.

Prije nekoliko tjedana u statusu na Facebooku objasnio je da ga je Bog pozvao na izbore.

“KRIST ISUS DOLAZI USKORO! Dijelim svoje svjedočanstvo, kako me je Bog pozvao na izbore i objavio mi da živimo u posljednjim vremenima i da je Kristov dolazak blizu! Proročanstvo iz Otkrivenja 12 ispunjava se 23. 09. 2017. Milost Gospodina Isusa Krista sa svima nama”, napisao je Tomašević na Facebooku.

Osim zbog kandidature na izborima, Silvio Tomašević je i prije toga završio u medijima. I to nakon što je 2013. godine pod utjecajem alkohola razbijao inventar u jednom lokalu i napao vlasnicu tog ugostiteljskog objekta. Potom je pijan sjeo u automobil i prošao kroz crveno svjetlo na semaforu.

Tim se povodom i sam oglasio u medijima.

“Istina je da sam polupao nekoliko čaša, flaša i šalica, međutim demolirao kafić nisam. Vlasnicu nisam tjelesno napao iako ona to izjavljuje, tjelesno nisam nikoga napao osim stakla i keramike. Naprotiv, prije nego što sam porazbijao čaše vlasnica je napala i povrijedila mene te me je kao pijanog gosta njezinog kafića isprovocirala i pokazala svu svoju neprofesionalnost.

Sjedio sam za šankom, a iznad mene se nalazilo metalno (kravlje) zvono. Kada bi netko pozvonio, to je značilo rundu za cijelu birtiju. Oko 20 sati ja sam se malo šalio tim zvonom i lupkao sam u njega u ritmu glazbe, na što je vlasnica došla do mene i otresito mi rekla da napustim birtiju. Ja sam joj rekao da ću otići kad popijem pivo, ali da prije toga neću. Ona je protestno izlila moje nepopijeno i plaćeno pivo u sudoper. Na to sam ja počeo razbijati čaše i boce koje su mi bile pri ruci, ali ponavljam da nikoga nisam fizički napao. Dodao bih i to da je u kafiću bila živa glazba, a i vlasnica kafića je pila alkohol. Međutim, kako sam sutradan čuo, nije bila alkotestirana jer je policijskim službenicima izjavila da nije niti sudjelovala u tome svemu.

Pijan jesam vozio i spreman sam na sve kazne koje me očekuju, ali nisam imao namjeru proći kroz crveno svjetlo. U križanje Industrijske ulice i Ulice Stjepana Radića sam ulazio dok je još bilo žuto svjetlo, a koje se na crveno prebacilo kad sam već bio u križanju”, oglasio se tada o slučaju Silvio Tomašević.

Komentiraj