Sin Jamesa Gandolfinija glumi Tonyja Soprana u filmu o nastanku obitelji Soprano

Kompanija Warner Bros. objavila je promotivni foršpan za svoje filmove koji će tijekom ove godine istovremeno imati premijeru i u kinima i na njihovoj streaming platformi HBO Max. Pored scena iz filmova „Dina“, „The Suicide Squad“, „King Richard“ te remakea filma “Space Jam“ sa Lebronom Jamesom, u foršpanu se vide i scene iz dugoočekivanog filma „The Many Saints Of Newark“, što je zapravo prequel serije „Obitelj Soprano“.

U ulozi mladog Tonyja Soprana, kojeg je u seriji glumio pokojni James Gandolfini, pojavljuje se njegov sin Michael Gandolfini. Scenarij filma napisao je autor serije „Obitelj Soprano“ David Chase dok je redatelj Alan Taylor koji je bio jedan od redatelja popularne serije. Pored Michaela Gandolfinija, u filmu glume Ray Liotta, Leslie Odom Jr., Vera Farmiga, Jon Bernthal i drugi. Premijera filma predviđena je za 24. rujna.

Serija „Obitelj Soprano“ počela se prikazivati 1998. godine, trajala je šest sezona i 87 epizoda. U povodu 20. obljetnice početka prikazivanja serije počelo se pričati o snimanju filma. Kako film koji bi bio nastavak serije nije imao smisla, naročito bez Jamesa Gandolfinija koji je preminuo 2013. godine,  tako se David Chase odlučio na snimanje prequela, filma u kojem se opisuje kako je Tony Soprano  postao Tony Soprano.

Radnja filma zbiva se u šezdesetima, preciznije 1967. godine, u Newarku, kada je nezaposlenost velika, vlada policijska brutalnost a rasne napetosti mogu se osjetiti na svakom koraku. David Chase je rekao kako će se film baviti napetostima između crnaca i bijelaca pri čemu će mladi Trony Soprano biti dio te priče. Chase se dugo godina protivio ideji o snimanju filma, ali kako su njegovi roditelji iz Newarka tako je on, iako je živio u New Jerseyu, znao štro se zbiva u Newarku. Tako je odlučio da u filmu spoji organizirani kriminal, nasilje i rasne napetosti u Newarku.

Komentiraj