Simone Signoret je svojom pojavom na platno prenosila neiskvareno srce, pamet i hrabrost

Francuska filmska glumica  Simone Signoret je tijekom karijere osvojila najprestižnije domaće i međunarodne nagrade, uključujući i prvog Oscara koju je ikada osvojila neka Francuskinja. Njen osobni život također je plijenio pažnju. Glumica se udavala dva puta, a njezin prvi muž bio je redatelj Yves Alegre. Par je živio zajedno od 1944. do 1949., imali su kćer Catherine, koja je kasnije postala i glumica.

U kolovozu 1949. susrela je Yvesa Montanda na terasi restorana “Golden Dove” u Nici. Nekoliko dana kasnije, Simone je, vraćajući se kući, podijelila svoje dojmove o svom susretu s Montanom sa svojim tadašnjim suprugom. Obojici je postalo jasno da se njihov bračni život tamo završio. Odlučili su čekati s razvodom kako ne bi ozlijedili trogodišnju Catherine.

Simone je kasnije otišla Yvesu Montandu, a u prosincu 1951. vjenčali su se. Simone je željela stalno biti s voljenim suprugom, čak je počela napuštati filmske uloge. Nakon nekog vremena, Yves Montand i Simone Signoret postali su prijatelji s bračnim parom Arthurom Millerom i Marilyn Monroe. Proveli su vikende putujući zajedno. Na kraju je započela romansa između Marilyn i Montanda. Bila je to i teška i dugotrajna borba između Simone i Marylin, koja se i rastala od Arthura Millera, samo da bi lakše došla do Montanda. Marylin ga je progonila, slala mu telegrame, pisma, zvala ga. Simone ju je par puta zamolila, krajnje prijateljski, da ostavi njenog muža na miru, ali Marylin nije odustajala. Kada je nakon par godina Marylin umrla, Simone je tužna rekla: “Nikada nije saznala koliko je nisam mrzila”.

Yves Montand se ubrzo vratio svojoj Simone, premda zapravo nije otišao. Par je živio zajedno sve do njene smrti. Simone Signoret je umrla od raka 30. rujna 1985. u 64. godini života. Sahranjena je na groblju Père Lachaise u Parizu. Šest godina kasnije pored nje su položeni ostaci njenog životnog suputnika Yvesa Montanda.  „Ne drže lanci jedan brak, već tanke niti. Stotine tankih niti kojima se ljudi tijekom vremena vežu jedni za druge“, napisala je u svojim memoarima.

Komentiraj