Dario Šimić sa hrvatskom je reprezentacijom 1998. godine osvojio brončanu medalju na svjetskom prvenstvu u Francuskom, a za 24 sata prokomentirao je doseg ove generacije, koja je prvi put nakon 20 godina prošla skupinu, a sutra ju čeka polufinale protiv Engleske.

“Sada imamo stvarno iskusne igrače koji igraju u velikim klubovima i ovo nam je jedinstvena šansa. Važno je da idemo s mentalitetom da znamo da to možemo napraviti”, kazao je Šimić i pohvalio izbornika Zlatka Dalića, koji je ujdinio sve oko reprezentacije i u potpunosti otklonio sve negativne priče oko reprezentacije.

“On je u reprezentaciju došao u vrlo teškom trenutku, ali svaki potez koji je on napravio je bio odličan. Svaka utakmice je bila dobro pripremljena. On je do sada bio fenomenalan”, smatra Šimić i ističe da su šanse Hrvatske protiv Engleske 50:50. “Kao navijač očekujem da ćemo proći. Sreća će nam dosta trebati i nadam se da će biti na našoj strani. Englezi igraju staromodan nogomet i malo su statični odozada, ali u prekidima su jako opasni”, objasnio je.

Dodao je kako nogometne legende cijene Hrvatsku i navijaju za nas. Sviđa im se, kaže, naš stil igre i naši nogometaši.

Komentiraj