ŠIMIĆ “Naši ministri nastavljaju raditi svoj posao, Plenković mora znati da nismo u kancelarskom sustavu”

Jurica Galoic/PIXSELL

Predsjednik Kluba zastupnika Mosta Miroslav Šimić u četvrtak je u Saboru kommentirao razrješenje trojice ministara Mosta, Vlahe Orepića, Ante Šprlje i Slavena Dobrovića. Šimić kaže kako su rješenja o razrješenjima protuustavna.

“Naši će ministri nastaviti raditi svoj posao dok imaju povjerenje Sabora”, najavio je Šimić dodajući da premijer Plenković mora znati da imamo parlamentarni, a ne kancelarski sustav.

“Premijer se poziva na članak 110. Ustava koji uopće ne definira ovakvo ponašanje. Svi ministri morali su dobiti potvrdu većine u Saboru, isto tako mogu i stupiti s funkcije”, objasnio je dodajući kako ovo nije legitiman potez.

“Jedna od opcija je Ustavni sud”, rekao je predsjednik Kluba zastupnika Mosta dodajući kako je Ivan Kovačić, Mostov ministar uprave koji nije bio na jutrošnjoj sjednici Vlade, poručio da podržava svoje stranačke kolega i da bi postupio isto.

Kovačić je rekao i kako ne zna ima li HDZ većinu. “To morate pitati njih. Oni misle da imaju”, rekao je dodajući da nemaju problema s time da ih netko ne želi u VLadi, već je problem u tome da se krši Ustav. “Nećemo šutjeti”, zaključio je Šimić.

Komentiraj