Silvio Berlusconi ponovno primljen u bolnicu

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi primljen je u petak u bolnicu na zakazane pretrage na leukemiju u Milanu, tjednima nakon što je otpušten nakon dugog boravka, izvijestila je ANSA.

“Predsjednik Silvio Berlusconi trenutno je hospitaliziran u bolnici San Raffaele radi zakazanih testova u vezi s poznatom hematološkom patologijom”, rekli su njegovi liječnici u izjavi. Ovo je treći put ove godine da je 86-godišnji čelnik Forza Italia primljen u bolnicu.

Berlusconi je 27. ožujka hospitaliziran na tri dana radi pretraga povezanih sa srčanim problemima. Također je hitno prebačen na intenzivnu njegu 5. travnja nakon što je patio od teškog nedostatka zraka. Ostao je u bolnici 45 dana. Liječnici su potvrdili da se tijekom tog boravka liječio od kronične leukemije.

Dok je bio u bolnici u travnju i svibnju, Berlusconi se obratio članovima stranke na konferenciji putem video veze i poslao poruke pristašama rekavši da je spreman vratiti se na posao.

I premijerka Giorgia Meloni i potpredsjednik vlade Matteo Salvini posjetili su svog koalicijskog saveznika u bolnici u svibnju i ustvrdili da je on “dobro raspoložen” i da se “brzo oporavlja”.

Za sada ne postoji imenovani nasljednik spreman zamijeniti Berlusconija na mjestu čelnika Forza Italia

Komentiraj

nacional banner
nacional banner