Silvio Berlusconi će svojoj 48 godina mlađoj bivšoj djevojci isplatiti 20 milijuna eura otpremnine

 

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi ‘proslavio’ se nakon što su u medije dospjele informacije o ludim zabavama s eskort damama, od kojih su neke bile maloljetne. Njegova 35-godišnja bivša djevojka Francesca Pascale spasila ga je od skandala

Francesca Pascale, 35-godišnja bivša djevojka talijanskog političara Silvija Berlusconija, dobit će 20 milijuna eura nakon što je u ožujku potvrđen kraj njihove ljubavne veze. Osim toga, godišnje će joj na bankovni račun biti uplaćena svota od dodatnih milijun eura kako bi zadržala životni standard koji je dosegnula dok je živjela s Berlusconijem, od nje starijim 48 godina. Dio je to ugovora o održavanju koji je bivši talijanski premijer potpisao s Pascale koja je, prema pisanju medija, kao “otpremninu” navodno dobila i vrijednu nekretninu Villa Maria u pokrajini Brianza, u kojoj Pascale živi već nekoliko godina i koja se nalazi nedaleko od mjesta Arcore koje je Berlusconijevo prebivalište.

Berlusconi i Pascale bili su u vezi nešto manje od deset godina, a njihov prekid u ožujku je putem Twittera potvrdila politička stranka Forza Italia, nakon što se početkom pandemije koronavirusa Berlusconi povukao u švicarski Grand Resort u Bad Ragazu, gdje su ga fotografi “uhvatili” s još mlađom političarkom iz njegove stranke, tridesetogodišnjom Martom Fascina.

O vezi Berlusconija i Pascale tom prilikom je stranka Forza Italia priopćila da “i dalje postoji odnos naklonosti i istinsko duboko prijateljstvo između predsjednika i te dame, ali ne postoje nikakva sentimentalna povezanost ili odnos”. Pascale je bliskim prijateljima priznala da joj je šturo priopćenje stranke od samo nekoliko redaka jako loše „sjelo“, kao i da je “doživjela nevjeru s 35 godina od 83-godišnjaka”, navodi dnevnik Unione Sarda. “Protiv Berlusconija nemam ništa, uvijek se prema meni ponašao kao prema kraljici”, ipak je Pascale izjavila medijima dok je najvjerojatnije još bila u pregovorima oko kraljevske otpremnine. Pascale je na neki način Berlusconija spasila od niza skandala. Pojavila se u javnosti u trenutku kada su naslovnice svjetskih medija izvještavale o razuzdanim seksualnim zabavama koje je organizirao u svojoj vili San Martino u Arcoreu, na koje su novinar Emilio Fede i estradni menadžer Lele Mora dovodili djevojke, među kojima i prostitutke, te im u zamjenu za seks s Berlusconijem nudili radna mjesta na televiziji ili čak u politici. Organizatorica takvih zabava bila je vijećnica Regije Lombardia Nicole Minetti, koja je prije ulaska u politiku bila zubarica i koju je Berlusconi upoznao kad je 2009. u Milanu doživio napad u kojem su mu slomljeni zubi. Najveća dobavljačica prostitutki na zabavama bila je njemačka glumica bosanskih korijena Sabina Beganović, koja je dobila nadimak “Matica”. Djevojkama koje su bile najčešće gošće na zabavama ustupljena je na korištenje cijela jedna zgrada u ulici Olgettina, po kojoj su i dobile nadimak “olgettine”. U zamjenu za smještaj i pozamašni mjesečni džeparac, djevojke su tijekom procesa protiv Berlusconija trebale izjaviti da su se u Arcoreu događale samo “elegantne večere”.

Skandal s „olgettinama“ uslijedio je nakon onoga s Noemi Letizijom, kojoj je Berlusconi 2009. došao na proslavu 18. rođendana, a navodno su imali seksualne odnose dok je ona bila maloljetna. To je dala naslutiti i tadašnja Berlusconijeva supruga Veronica Lario, koja je u otvorenom pismu u dnevniku La Repubblica opomenula supruga da nije bio na proslavi 18. rođendana nijednog od svojih sinova. Berlusconi i Pascale formalizirali su svoju vezu 2012., kad su se zajedno pojavili na derbiju Intera i Milana. Ubrzo su usvojili psića Dudua, čime su htjeli poslati jasnu poruku da se bivši premijer smirio i da vodi život prikladniji svojim godinama. Budući da je formalno imao djevojku, mediji su sve manje propitkivali što se događa u vili u Arcoreu, a “bunga bunga” zabave zapale su u drugi plan.

 

 

Da su Berlusconi i Pascale zajedno samo iz interesa, tvrdi bugarska redateljica i producentica Michelle Bonev govoreći da su ona i Francesca Pascale u vezi. Pascale je danas, navodno, u vezi s aktivisticom Paolom Turci

 

 

Pascale je uz Berlusconija bila tijekom višegodišnjeg razvodnog procesa s Veronicom Lario, kojoj je konačno pripalo 36 milijuna eura mjesečno kao koncept održavanja, kao i u svim procesima koji su se protiv njega vodili, pa sve do raskola njegove stranke u korist desnice Mattea Salvinija i Giorgije Meloni. Mnogi su tada tvrdili da je njihova veza samo paravan kako mediji i javnost ne bi propitkivali stil života bivšeg premijera, koji je, čini se, ipak nastavio održavati i druge burne veze. Pa tako i vezu s bivšom sudionicom natjecanja Miss Crne Gore Katarinom Knežević, koja je sa sestrom živjela u Berlusconijevoj vili u Arcoreu i tvrdila da je ona njegova jedina djevojka, a mnogi su svjedočili njenim scenama bacanja sa stepenica i prijetnjama suicidom kad bi vidjela da u vilu ulaze druge djevojke.

Da su Berlusconi i Pascale zajedno samo iz interesa, uvijek je tvrdila i bugarska redateljica i producentica Michelle Bonev, koja je u priopćenju za javnost objavila da je Francesca Pascale lezbijka te da su njih dvije u vezi. Bonev i Pascale navodno su zajedno angažirane da bi imale seksualne odnose s Berlusconijem, što je bio uvjet da Berlusconi toj Bugarki namjesti milijune eura javnog novca za financiranje jednog njenog filma i jedne serije. Prema riječima Michelle Bonev, Berlusconi je nakon seksa s njom i Pascale nametnuo direktoru televizije Rai Uno da otkupi njezin film “Goodbye Mama” za milijun eura, od tadašnjeg ministra kulture Sandra Bondija zatražio je da izmisli neku nagradu za taj film na filmskom festivalu u Veneciji te naložio direktoru tvrtke Mediaset Fiction da preuzme produkciju njezine serije “Donne in gioco”. Na niz optužbi za korupciju koje je Bonev lansirala, nitko nije odgovorio. Radi izjave da je Francesca Pascale lezbijka, Pascale ju je tužila i tražila 10 milijuna eura. Konačno, u privatnoj nagodbi Bonev je isplatila Pascale 50 tisuća eura i nakon toga praktički nestala iz medija.

Francesca Pascale, rođena 1985., bila je članica fan kluba Naprijed Silvio i dio mladeži stranke Forza Italia. Upoznali su se 2006., a ona mu je, kako je i sama priznala, u ruke uvalila papirić sa svojim brojem telefona. Berlusconijev poziv uslijedio je samo nekoliko dana kasnije.

Tijekom godina uz Berlusconija, Francesca je slobodno u javnosti iznosila svoja mišljenja čak i kad bi bila suprotna Berlusconijevim. U više navrata napala je Mattea Salvinija, nedavno je dala podršku novom političkom pokretu Sardine, a otvoreno je podržala i LGBT manjine. Jednom prilikom je čak u Arcore kod Berlusconija pozvala na večeru njegovu žestoku protivnicu, transseksualnu aktivisticu Vladimir Luxuriju, te na neki način operirala i kao politički medijator. Zbog takvog ponašanja nije je voljela Berlusconijeva moćna kćer Marina, kojoj je tatina nova djevojka Marta Fascina bila puno draža zato što je diskretna. Marina se, tvrde talijanski mediji, zalaže za to da Silvio izbaci Francescu iz Ville Marie jer je preblizu Arcoreu i boji se da bi se njezin otac ponovno mogao zbližiti s Pascale.

Francesca Pascale, kojoj će Berlusconi i dalje plaćati automobil i sigurnosnu pratnju, dane provodi s novom intimnom prijateljicom. Riječ je o 55-godišnjoj Paoli Turci, pjevačici i aktivistici ljevice koja se desetljećima bori za LGBT prava. Navodno su se upoznale prošle jeseni i postale nerazdvojne. Posljednjih tjedana fotografirane su tijekom šopinga, šetnje sa psima i na plaži, a mediji pišu da je to prijateljstvo “jako specijalno”. Paola Turci, koja je oduvijek žestoka protivnica Berlusconija, 2011. mu je napisala pjesmu značajnog naslova “Moraš otići”.

Komentiraj