Sidikati nezadovoljni odazivom: Do sada prikupljeno 247.835 potpisa

Patrik Macek/PIXSELL

Sindikalna inicijativa “67 je previše” objavila je u ponedjlejak kako je do sada prikupila 247.835 potpisa za raspisivanje referenduma kojim bi se spriječilo dizanje dobne granice za odlazak u punu mirovinu na 67 godina.

“Svaki nam je potpis bitan, broj mora biti puno veći. Pozivamo građane da dođu i potpišu, nismo sigurni da ćemo uspjeti skupiti zacrtani broj potpisa. Loše vrijeme i vjerojatno propaganda kojoj smo svjedočili, propaganda od strane Vlade, neprincipijelna i demokratski neprimjerena. No faktor vremena bio je presudan, čini nam se. U poziciji smo da nam je svaki potpis važan da bismo uspjeli. Ova brojka nije optimistična i ne ulijeva mir”, rekao je na konferenciji predsjednik Matice hrvatskih sindikata Vilim Ribić.

Ministarstvo uprave prošli je tjedan objavilo da je za raspisivanje referenduma potrebno skupiti najmanje 373.568 potpisa.

Sa prikupljanjem potpisa inicijativa je krenula 27. travnja u ponoć, a akcija će trajati do 11. svibnja. Prikupljanje potpisa organiziraju tri sindikalne središnjice – Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske i Matica hrvatskih sindikata, a glavni cilj je vraćanje granice za odlazak u punu mirovinu na 65 godina starosti.

Komentiraj