Šibensko-kninski župan za epidemiju koronavirusa na Murteru okrivio turiste iz Europe

Goran Pauk, šibensko-kninski župan, za Dnevnik Nove TV je objasnio mjere koje se zbog koronavirusa provode na otoku Murteru.

“Zaustavili smo širenje virusa van ovog područja. S mjerama koje ćemo morati možda i pojačavati, omogućili smo da među stanovništvom ne dođe do širenja zaraze”, naglasio je Pauk, koji nije htio preciznije govoriti što podrazumijevaju te eventualne jače mjere,.

Dodao je će slušati savjete epidemiologa.

“Oni će dati svoje viđenje onoga što se događa i dat će nam prijedloge kako bismo još poboljšali stanje. Njihovo načelno mišljenje je da bi ove mjere bilo potrebno pojačati”, smatra župan.

Pauk je najavio da će stroga karantena trajati dok se ne prestanu pojavljivati novooboljeli stanovnici, a na pitanje tko je virus donio na otok, odgovorio je da smatra da su to bili europski turisti.

“S pojavom predsezone u Murteru došlo je očito do miješanja sa stanovništvom iz zapadne Europe”, kazao je Pauk.

Komentirao je i sedam slučajeva kršenja mjera samoizolacije u posljednja 24 sata na Murteru, kazavši da će tome stati na kraj metodom “mrkve i batine”.

“Mrkva je u ovom slučaju apeli i molbe, a batina represija i kažnjavanje onih koji se zateknu u takvoj radnji. Ipak vjerujem da stanovništvo dolazi do spoznaje da sami sebi najviše možemo pomoći”, zaključio je šibensko kninski župan.

Komentiraj