Zbog znatnog povećanja broja smrtno stradalih u prometu na cestama Šibensko-kninske županije, bit će pojačan nadzor alkoholiziranosti vozača, brzine vožnje, korištenja sigurnosnog pojasa te nepropisne uporabe mobitela, najavila je šibensko-kninska policija.

U proteklih osam mjeseci na tom području dogodilo se 837 prometnih nesreća u kojima je smrtno stradalo 10 osoba, čak šest više nego u istom razdoblju lani, a  broj teže ozlijeđenih u prometu (95) ove je godine veći za gotovo 10 posto u odnosu na 2016. godinu.

Najveći broj prometnih nesreća s ozlijeđenim i poginulim osobama dogodio se zbog neprimjerene brzine, a vožnja pod utjecajem alkohola u prvih osam mjeseci uzrokovala je četiri prometne nesreće s poginulim osobama.

Kako bi zaustavili negativne trendove, policija će nastaviti provoditi ciljane akcije u prometu poput nadzora korištenja sigurnosnog pojasa kao jednog od  najvažnijih elemenata pasivne sigurnosti vozača i putnika u vozilima. Samo ove srijede, na području Šibensko-kninske županije po tom su pitanju kontrolirali 140 vozila i protiv prekršitelja poduzeli 96 mjera, od čega čak 88 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Tijekom vikenda 23./24. rujna šibensko-kninska policija provodit će preventivno-represivne akcije kontrole alkoholiziranosti vozača, a 27. rujna pojačano će kontrolirati brzinu kretanja vozila.

Komentiraj