Šibenski ugostitelji u akciji: “Dođite po besplatnu kavu za van”

Izvršni direktor udruge Glas poduzetnika Dražen Oreščanin u nedjelju je za Dnevnik N1 televizije najavio akciju šibenskih ugostitelja koji sugrađane u ponedjeljak časte kavom povodom popuštanja mjera i otvaranja terasa.

“Povodom otvaranja terasa građani će moći od 12 do 13 popiti besplatnu kavu za van na terasama. Vjerujem da će se i ugostitelji u drugim gradovima pridružiti”, rekao je Oreščanin te istaknuo da su neki ugostitelji zbog financijske situacije na rubu egzistencije.

Od ponedjeljka, 1. ožujka, u Hrvatskoj se popuštaju protuepidemijske mjere , pa je tako omogućeno usluživanje gostiju na otvorenim terasama uz pridržavanje mjera.

Neki od uvjeta kojih se ugostitelji trebaju pridržavati su rad samo na otvorenim dijelovima i to bez pleksiglasa i stakla, radno vrijeme od ugostiteljskih objekata je od 6 do 22 sata. Uz to, potrebno je osigurati razmak od 1,5 metar od svakog stolca i najmanje 3 metra među stolovima, osigurati dezinfekcijska sredstva, a najveći dopušteni broj ljudi na terasi treba istaknuti na ulazu.

Blaže epidemiološke mjere: Kafići otvaraju terase, dopušteni treninzi u zatvorenom

Komentiraj