Gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić predstavio je u ponedjeljak HDZ-ov program za iduće četiri godine na središnjem gradskom trgu, Poljani, zajedno sa svojim zamjenikom Danijelom Miletom te kandidatom za novog zamjenika Paškom Rakićem.

Šibenik je, kaže Burić, nezaustavljivo krenuo naprijed i sad nema stajanja. Zato su i odabrali slogan koji glasi: “Šibeniče, samo naprid!”.

U četiri godine Šibenik je postao svjetski prepoznat grad, oborio je sve turističke rekorde, a pokrenulo se i gospodarstvo pa se tako u šibenskoj industrijskoj zoni, primjerice, ovih dana otvara 400 novih radnih mjesta.

“Postali smo primjer kako se uspješno povlače EU fondovi pa sada naši ljudi o tome poučavaju druge sredine. Daljnju šibensku priču gradimo na šest stupova – gospodarstvu, obrazovanju, turizmu, kulturi, brizi za sve naše generacije te modernoj i uređenoj sredini Dosta toga se napravilo, ali nas sve zajedno čeka još puno posla”, rekao je Burić.

Kandidate za gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika HDZ-a došli su podržati brojni građani i predstavnici javnog i političkog života Šibenika, a gradonačelnik Burić je naglasio i simboliku mjesta na kojem su održali ovaj događaj.

“Pokazali smo da smo gradska uprava koja je u kratkom roku riješila dugogodišnje šibenske probleme od kojih su zazirale sve prethodne vlasti. U narednom mandatu na ovom mjestu ponovno će niknuti uređeni gradski trg, riješili smo dug TEF-a prema INA-i i tamo planiramo izgradnju stambeno-turističkog kompleksa, otok Obonjan više nije pust, tamo danas opet dolaze gosti i brojne manifestacije, a osigurali smo i izgradnju stanova iz POS-ovog programa nakon dugih 12 godina”, izjavio je Burić.

Ipak, posebno je ponosan na pokretanje prvog sveučilišnog studija u Šibeniku čime je postavljen temelj za buduće sveučilište, s tim da u Šibenik za koji dan stiže preko 80 milijuna kuna za uređenje kampusa na Palacinu.

“Razvoj start-up kulture u našim inkubatorima, na kojoj toliko radimo, također je još jedan način na koji razvijamo poduzetništvo i potičemo nova promišljanja. Upravo su iz našeg Urbanog inkubatora proizašle neke od tvrtki na Podima, poput Sibenala. Nastavljamo dalje u tom smjeru”, rekao je Burić.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta istaknuo je važnost razvojnih i komunalnih gradskih projekata. Šibenik je, prema njegovim riječima, danas moderno uređeni grad.

Paška Rakića, pak, posebno zanima resor društvenih djelatnosti, kao i aktivnosti Grada kojim osiguravaju bolje uvjete za život svih građana.

Komentiraj