Šibenska policija za vikend zatvara šetnicu, splitska će nadzirati Rivu i Bačvice

Šibenska policija jutros je izvijestila kako će za vikend zatvoriti šetnicu kroz kanal sv. Ante.

“Obzirom da je uočeno da na pojedinim mjestima na našem području postoji znatno povećani rizik od prijenosa bolesti COVID-19, a kako bi se smanjila mogućnost daljnjeg širenja bolesti, u dane vikenda u Šibeniku će biti zatvorena šetnica kroz kanal sv. Ante”, navodi se u obavijesti.

Pozvali su građane da poštuju tu odluku i tako doprinesu sigurnosti sebe i drugih.

Također, s mjerama kreće i splitska policija. Oni su danas izvijestili kako će tijekom vikenda nadzirati Rivu i Bačvice.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Obzirom da se u dane vikenda najavljuje sunčano i toplije vrijeme, želimo još jednom građanima skrenuti pozornost da je na snazi Odluko o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima. Ova Odluka odnosi se na ulice, trgove, rive, parkove i sve ostale javne površine na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Još jednom apeliramo da se ne zadržavate u velikom broju na svim javnim površinama gdje se može kretati i zadržavati veći broj osoba.

Znamo da su Žnjan, Bačvice i splitska riva bili omiljena mjesta okupljališta građana, ali u ovoj situaciji ne možete se zadržavati na tim javnim površinama. Posebno ne u većem broju jer tada niste u mogućnosti pridržavati se pravila o distanci između osoba.

Obzirom na trenutačnu situaciju, a u cilju sprječavanja širenja zaraze, prilagodite svoje navike, te slobodno vrijeme i aktivnosti na otvorenom obavljajte u kraćem vremenu, na mjestima za koja znate da ih ne posjećuje veliki broj ljudi. Ukoliko želite izaći vani, izađite na mjesta gdje ste sigurni da se neće okupiti i zadržavati veći broj građana.

Znamo da pratite preporuke liječnika i epidemiologa, a mi vas samo želimo podsjetiti na njihovu preporuku da kada ste na otvorenom pridržavajte se preporučene distance. Na taj način ćemo sigurno svi doprinijeti smanjenju širenju bolesti.

Policijski službenici svakodnevno nadziru i provode mjere Stožera, pa tako i ove Odluke o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, te će to nastaviti raditi i tijekom vikenda. Molimo Vas pratite savjete i upozorenja policijskih službenika na terenu.

Zahvaljujemo se svim građanima koji poštuju Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i odgovornim ponašanjem čuvaju sebi i svih nas.”

Komentiraj