Šibenik započeo s pripremama za prvoligašku sezonu

Jučerašnjom prozivkom i prvim treningom odrađenim na Šubićevcu s pripremama za sezonu startao je novi prvoligaš Šibenik.

>> Šok na Šubićevcu – Krunoslav Rendulić pozitivan na koronavirus

Na okupljanju nije bilo trenera Krunoslava Rendulića koji je netom prije dobio pozitivan nalaz na koronavirus. 46-godišnji stručnjak se osjeća dobro i trenutno ne pokazuje simptome bolesti. Upućen je u samoizolaciju u kojoj su završili i trener vratara Ivica Matas te vodstvo kluba kojeg čine Josip Bulat, Jure Zoričić i Ivan Bulat, a koji su s Rendulićem u posljednjih 48 sati ostvarili bliski kontakt.

“Vijest o treneru Renduliću nas je malo neugodno iznenadila. Nadamo se da će sve biti u redu. Mislim da smo svi željno iščekivali početak pripremam nakon osam godina druge lige. Nije baš da smo ih planirali ovako započeti, ali eto… Mislim da su svi igrači pa tako i ja jako nestrpljivi da pokažu da Šibenik pripada i zaslužuje biti u prvoj ligi i da to mi svojim igrama na terenu pokažemo. Pred nama je 45 dana priprema tako da vjerujem da ćemo se na najbolji mogući način pripremiti.” – izjavio je Josip Maleš.

Trening je tako vodio pomoćni trener Klaudio Vuković, a prema informacijama sibenik.in na raspolaganju je imao sljedećih 18 igrača: Labrović, Rogić, Benat (vratari), Bilić, Pandža, Pajić, Grdić, Barišić, Bulat, Maleš, Španja, Celić, Ćurić, Prince, Laća i Niko Rak te dvojicu novih nogometaša – Vedrana Smokrovića i Ariana Mršulju dok su opravdano bili odsutni kapetan Martin Vukorepa koji je nedavno doživio prometnu nesreću te iskusni Nikola Rak.

Smokrović je 23-godišnji veznjak koji je prošao omladinsku školu Zadra, a posljednju sezonu i pol bio je član trećeligaša Primorca iz Biograda. Mržulja je pak 23-godišnji stoper koji je od ljeta prošle godine bio član srpskog drugoligaša Smedereva za kojeg je odigrao 15 utakmica. Prethodno je nosio dres malteških klubova Birkirkare i Senglea Athletica, talijanskog četvrtoligaša Mezzolare, Istre 1961, Muna i Rijeke.

U odnosu na drugoligašku sezonu klub su napustili Luka Juričić koji je potpisao za Željezničar, Vice Kendeš koji karijeru nastavlja na Islandu, iskusni Davor Kukec koji će put Austrije, Yusuf Musa koji prelazi u Dubravu te Zvonimir Blaić, Ivan Antunović i Matteo Pranjić.

Uoči početka priprema potpise na nove ugovore su stavili Nediljko Labrović i Prince Obeng koji su produžili na godinu dana te Marko Bulat koji je potpisao za sljedeće dvije sezone.

Komentiraj