ŠIBENIK Ubojica pucao sebi u usta

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Boris Luketa, koji je jučer ubio tri osobe, prevezen je tijekom noći u splitsku bolnicu i životno je ugrožen nakon što si je pucao u usta.

“Krim istraživanje i dalje traje, nemamo zasad nikakvih novih informacija”, rekli su iz policije.

Podsjetimo, Luketu se sumnjiči da je jučer poslijepodne u Brodarici, predgrađu Šibenika, ubio troje ljudi – supružnike Milku i Hakiju Keranovića te Ivana Bajića, nekadašnjeg tjelohranitelja i prijatelja pokojnog ‘kralja zagrebačkog podzemlja’ Zlatka Bagarića. Supružnike Keranović ubio je u njihovoj kući, a tijelo Ivana Bajića pronađeno je u Mercedesu ispred kuće.

59-godišnji Luketa pobjegao je s mjesta trostrukog ubojstva u crvenom Renault Cliu. Policija naoružana dugim cijevima odmah je blokirala Brodaricu. Nešto nakon 20 sati policija je javila kako je pronašla Luketin Clio, pri čemu je na suvozačevom sjedištu pronađeno i vatreno oružje, ali osumnjičenom za trostruko ubojstvo nije bilo ni traga.

Sat vremena kasnije policija je locirala Luketu i to u samoj Brodarici. Luketa je gotovo četiri sata s pištoljem u ruci hodao po vrtovima i dvorištima kuća te prijetio samoubojstvom dok je bio okružen desecima specijalaca s dugim cijevima.

Luketa je opalio pištolj u vlastitim ustima oko jedan u noći nakon višesatnog pregovaranja, priopćilo je noćas Ravnateljstvo policije. Policajci su ga pokušali spriječiti upotrebom elektrošokera. No, nisu uspjeli. S ozljedama glave prevezen je u Opću bolnicu Šibenik, a zatim i u splitsku bolnicu.

Komentiraj