Mimohodom ulicama Šibenika u petak je počelo obilježavanje 25. obljetnice Spomendana rujanskog rata, ratnog podviga kojim je u rujnu 1991. oslobođen šibenski most i odbačene snage agresorske JNA.

Mnogi branitelji, predstavnici braniteljskih udruga, obitelji i prijatelji poginulih i nestalih branitelja iz Domovinskog rata formirali su kolonu koja je dostojanstveno prošetala od spomen obilježja poginulim i nestalim braniteljima do šibenske rive, gdje se održava središnja svečanost obilježavanja 25. obljetnice Hrvatske ratne mornarice.

Nakon intoniranja hrvatske himne Lijepa naša, okupljeni pred spomen obilježjem su minutom šutnje odali počast svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima te su položili vijence i zapalili svijeće.

Spomen obilježje povodom obljetnice rujanskog rata obići će i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja boravi u Šibeniku u povodu svečanog obilježavanja Dana Hrvatske ratne mornarice. Predsjednica će kod spomen obilježja, u pratnji šibensko-kninskog župana Gorana Pauka i šibenskog gradonačelnika Željka Burića, položiti cvijeće i zapaliti svijeću.

Komentiraj