Dusko Jaramaz/PIXSELL

ŠIBENIK Počela rekonstrukcija Poljane, centralnog gradskog trga

U Šibeniku su u ponedjeljak započeli građevinski i arheološki radovi na centralnom gradskom trgu Poljana što je prvi korak u procesu cjelovite transformacije trga i izgradnji podzemne garaže na tri etaže u što će biti ukupno uloženo 46,5 milijuna kuna.

Projekt će zajednički ostvariti Gradski parking d.o.o. kao nositelj investicije uređenja podzemne garaže i Grad Šibenik koji financira uređenje gornjeg platoa Poljane.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić rekao je da se početkom radova na Poljani počinje ostvarivati san svih Šibenčana jer će Poljana ponovno postati šetalište, ali prilagođeno čovjeku 21. stoljeća.

“To je uvertira u povratak Šibenčanima njihova centralnog gradskog trga s punim sadržajem, uz izgradnju suvremene podzemne garaže s tri etaže”, dodao je.

Arheološki radovi, za koje je predviđeno dva mjeseca, odvijat će se na tri mikrolokacije: ispred perivoja Roberta Visianija, između zgrade kazališta i knjižnice (bedema) te na središnjem dijelu Poljane. Pješacima će za to vrijeme biti omogućen prolaz s Poljane prema gradskoj jezgri, a rok završetka radova je  konac ožujka.

Prema prethodno raspisanom natječaju, arheološke radove obavit će splitska tvrtka Kaducej, a pripremne građevinske radove tvrtka TEC Gradnja d.o.o.

Arheološki radovi i radovi “Vodovoda i odvodnje” d.o.o. na izmještanju kanalizacijskih cijevi preduvjet su za glavne građevinske radove na Poljani, koji će krenuti završetkom ovogodišnje turističke sezone.

Komentiraj